2011-09-07 12:36:14• hírek • Póti Orsolya

Véget ért a "Biztonságos vakáció" elnevezésű kampány

Az utolsó akcióját hajtotta végre a Szatmár megyei Rendőr-felügyelőség a Biztonságos vakáció elnevezésű kampány keretében. Ezúttal is informatív szórólapokat osztogattak a járókelőknek, és a kaputelefonokkal ellátott lépcsőházakba is bejutottak a rendőrség munkatársai.

A megyei rendőrség a nyár elején indította el „Biztonságos vakáció" elnevezésű tájékoztató és figyelemfelkeltő kampányát, arra való tekintettel, hogy a szünidő, a nyári vakáció alkalmával megnő a lakásokból való rablások és lopások száma, amely amúgy is növekedőben van országszerte. A kampány során a rendőrség munkatársai több alkalommal is igyekeztek felhívni a lakosok figyelmét biztonságuk és értékük fokozottabb védelmére.

A szeptember 7-i, a legutolsó akció alkalmával a rendőrség munkatársai délelőtt Szatmárnémeti új és régi központjába tettek látogatást, délután pedig a Pirosberekbe néztek ki. Az új központi kaputelefonnal ellátott lépcsőházakban ismét tesztelték azt, hogy hogyan sikerül a csalóknak, tolvajoknak bejutni. És ezúttal sem volt nehéz bemenni a lépcsőházba, hiszen pillanatok alatt ki is nyílt az ajtó.



Rihorisan Felicia a rendőrség munkatársa találomra választott ki egy lakót és becsengetett;  mindössze annyit mondott, hogy szórólapokkal érkezett. A lakó azonnal kinyitotta az ajtót és beengedte az érkezőket, mit sem sejtve abból, hogy ki illetve kik jönnek  be lépcsőházba. A lakáshoz érkezve, a rendőrség munkatársai észrevették, hogy az itt lakók az ajtókat sem zárják kulcsra. Felvilágosították az ott lakókat arról, hogy a rablások száma egyre nő, ezért máskor ne hagyják nyitva a lakásajtókat, és ne engedjenek be anélkül senkit, hogy meg ne kérdezzék, hogy ki ő és pontosan mit akar.

Rihorisan elmondta: a kampány ezzel az akcióval véget ért, zárásképpen egy kiértékelőt is tartanak e hónap végén. A rablások száma megyénkben is egyre nő, de úgy tűnik a kampánnyal valamelyest sikerül csökkenteni a bűncselekmények számát.

A rendőrség megkéri a lakosságot, hogy mindenki figyeljen jobban oda saját maga és szomszédai biztonságára és értékeire, és lehetőleg ne nyissák ki a bejárati ajtót kaputelefonnal idegeneknek. Ha bármi gyanúsat észlelnek, hívják a 112-es segélyhívó vonalat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: